Ренета Инджова: Посланието на папа Франциск е закъсняло

1
Смисълът на посланието на папата е насочен към икономическите мигранти
Смисълът на посланието на папата е насочен към икономическите мигранти Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

"Папа Франциск никога не отива на посещения без да има мисия и да отправя послания. "

"Първото му послание е въпросът с отварянето на вратата на България за мигранти. Това послание идва доста закъсняло", заяви служебният премиер в периода 1994-1995 г. Ренета Инджова, предава Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че посланията съответстват на природата на католицизма, но би трябвало да влезе осъждане на причинителите на тези процеси. А това не е било казано от папата.

Инджова е на мнение, че смисълът на посланието на папата е насочен към икономическите мигранти. Тя отбеляза, че посещението му има рекламен ефект и международно ехо.

"Ще има още едно послание. Става дума за Северна Македония. Там българската власт има още един проблем - с признаването на македонската църква. Посланието, което се предполага, че ще бъде отправено, е чрез БПЦ и Светия синод да стане одобрението на раждането на новата църква. А нашият премиер да стане първи сред Балканите", обясни Инджова в "България сутрин".

"От 5 години пак сме в хибридна война. Дълбоко се съмнявам, че българските политици осъзнават това, което съвременната военна доктрина изисква от тях. Изповядваме много архаична представа за сигурност и бойно достойнство", посочи бившият служебен премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари