Ренета Инджова е със счупена ръка

1
Инцидентът остава неясен и след изявления по случая на лекаря, който я е приел в "Пирогов"
Инцидентът остава неясен и след изявления по случая на лекаря, който я е приел в "Пирогов" Снимка: БГНЕС / Архив

Инцидентът, при който Ренета Инджова е пострадала, остава неясен и след изявления по случая на лекаря, който я е приел в "Пирогов" 

Първата жена-премиер на България (в служебното правителство 17 октомври 1994 – 26 януари 1995) е със счупена китка на лявата ръка, но информацията по случая е противоречива, пише Сега.

Ренета Инджова е потърсила медицинска помощ в "Пирогов" вчера към 19:00 часа. "Разпитахме я какво се е случило, тя съобщи, че е паднала и е контузила лявата си ръка и крайник при падане. След това обясни, че е била блъсната от някого. Попитах изрично какво е станало, защото имаме дежурен полицай, който при такива инциденти бива уведомен задължително, но г-жа Инджова съобщи, че е паднала", съобщи д-р Владислав Шопов от болницата, който е приел за преглед бившия премиер. Впоследствие тя е съобщила, че не помни как е паднала.

Вчера вечерта бе съобщено, че Инджова е претърпяла битов инцидент - падане в блока, в който живее. Рано тази сутрин обаче се появиха информации, че 67-годишната жена е била пребита пред дома си, като се появи версия, че това е защото е редовен участник в антиправителствените протести. Според Стойно Цветков, началник на отдел разследвания в СДВР, събитията са се развили така:

"Снощи, след 18 ч. в Пето РУ е подаден сигнал от близък на Инджова, че тя е претърпяла инцидент. Незабавно са започнати активни издирвателни мероприятия. Инджова е била посетена в дома ѝ, разпитана е и е започнало досъдебно производство - за средна телесна повреда по чл. 129 от Наказателния кодекс, защото тя е със счупена китка на лявата ръка. Казвам 18 ч., защото инцидентът е станал около в 9 ч. сутринта. Дадени са противоречиви данни и обстоятелства. След като (Инджова) е посетила болница там е записано, че това е битов инцидент - падане по стълби, затова и не е уведомен колегата, който е дежурен в "Пирогов". И едва след като сме били сезирани - след 18 ч., сме започнали работа".

Според него полицая Ренета Инджова е разказала пред разследващите, че сутринта към 9:00 часа е излязла, за да отиде на пазар.

"Завивайки зад ъгъла - но това го казва след 18 ч., държа да подчертая - чува бързи стъпки, блъсната е от лице, което не спира и продължава да тича. При сблъсъка тя залита, пада върху ръката си, при което счупва китката. Прибирайки се в къщи, звъни на близки и приятели и посещават болничното заведение. Това е, които мога да кажа до момента", завърши Стойно Цветков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари