Ренета Инджова: България е пред взрив!

5
Ако Радев не поиска оставката на Борисов, ще избухне гражданска война!
Ако Радев не поиска оставката на Борисов, ще избухне гражданска война! Снимка: БГНЕС

„Управляващите се правят на изненадани от протестите, но избухналото недоволство е напълно резонно. То се дължи на нагнетен през годините, но дълго сдържан чрез различни ченгеджийски механизми, гняв“, заяви днес по БНР бившият служебен премиер Ренета Инджова.

В същото време сме свидетели как правителството се държи напълно неадекватно.

Борисов и кохортата му продължават да говорят, че управлението им е стабилно… а протестиращите са някакви хора, които не искат стабилност в държавата. Обвиняват хората на улицата, че целта им е да създадат хаос и са, едва ли не, врагове на народа!

„А стабилността на ГЕРБ от 10 години насам, се свежда единствено до методично и целенасочено унищожаване на държавността! Премиерът Борисов няма капацитет, нито пък има идея за развитието на страната ни в дългосрочен план. Затова и чинно изпълнява всяка една инструкция и нареждане от Брюксел и Вашингтон. Тези два властови центъра обаче защитават глобалния си интерес, който в повечето случаи е в ущърб на националните интереси на България“, заяви Инджова.

Бюджетът за догодина е тотално безидеен. Той изобщо не се базира на микроикономическите показатели на страната ни. Целта на управляващите е просто да налеят едни пари в определени сектори – и то не за друго, ами защото се задават избори.

Купуват си избиратели! В този бюджет не са планирани нито инвестиции, нито някакви структурни политики.

“Нека Борисов отговори на въпроса на Президента Радев как и кога ще догоним средноевропейските страни по стандарт на живот“, коментира Ренета Инджова предстоящата среща между двамата по инициатива на Румен Радев. И добави, че отговорите на Борисов ще са забавни на фона на сриващата се с все по-бързи темпове българска икономика.

„В България, откакто управляват ГЕРБ, разделението на властите е само на хартия. Реално, такова няма. Ето един съвсем пресен пример: За последната година и половина правителството е похарчило едни 2-3 млрд. лева, без никакъв надзор, нито позволение. И никой не може да каже за какво са били похарчени. Очевидно нито прокуратурата, нито контролните органи ги интересува.

„Народът непрекъснато е заплашван, че ако ГЕРБ падне, на власт ще дойде опозицията в лицето на „комунистите“. Тази пропаганда се води както от партията на Борисов, така и от про-американските НПО-фондации, финансирани от „Америка за България“. Последните го правят, защото така са им заръчали работодателите от Вашингтон. В България има 1014 НПО-фондации с около 30 хиляди членове. И всички те получават годишно финансиране под формата на грантове, за да натискат и прокарват американските политики и икономически интереси в България. Проблемът е, че са фондации, а се занимават с политика – нещо на което нямат право по закон.

Виждам че и в момента същите тия НПО - фондации отново са на улицата, а „умните им и красиви“ членове се опитват да смекчат и унищожат протеста. Ще ги познаете по това, че искат не оставката на правителството, а намаляване цената на бензина и „Гражданската отговорност“. А когато някой вдигне лозунг „Оставка на Борисов и ГЕРБ“, те контраатакуват със „Защо само Борисов и ГЕРБ?! Оставка на цялата политическа класа, виновна за 30-годишния злощастен преход…“. Ето така протестът се размива и обезличава. А целта им е изпълнена.

Но да се върнем на мантрите на ГЕРБ, че алтернатива няма, защото ако те паднат, властта щели да дойдат „комунистите и турците“. Това е нормалният демократичен механизъм! Но явно не се харесва на Борисов и хората му. А алтернатива има!“, убедена е бившият министър- председател Инджова.

Ако управляващите продължават да плашат народа, че алтернатива няма – ще стане още по- страшно!

Девет години се занимаваме с тази изключително глупава спекулация на ГЕРБ, чиято цел е да прикрие мафиотизираното им управление. Със своята „Визия за България“ БСП дават сериозна заявка за управленски мандат. Имат на хартия план, стратегия и визия за развитието на страната, която стратегия е консервативна, ще защитава националната държава… и отговаря на това, което се случва по света в момента. Затова е много интересно каква точно своя „визия“ ще коментира премиера Борисов на срещата си утре с президента Радев. ГЕРБ нямат и никога не са имали абсолютно никакъв управленски план.

Ако Президентът правилно формулира задачите за запазване устоите на държавността, от това зависи как ще се развие кризата. ГЕРБ обвиняват Радев, че е популист. Но те само повтарят като папагали опорните точки на неолибералните си шефове Брюксел. А той, Брюксел, така нарича всяко едно новоизбрано правителство или политик, които не се вписват в глобалистката им евро-атлантическа догма. Така например за популисти са обявени правителствата на Австрия, Италия, Вишеградската четворка, партията на Марин Льо Пен… На всеки, който започне да говори за засилване на националната държава и започне да търси справедливост и законност, евро-атлантиците му слагат клеймо „Популист“. Сегашният елит се ужасява от такива хора. Подобна е историята и с другата мантра „фалшиви новини“ – към които се причисляват всички статии и информации, критикуващи глобалистките политики на Брюксел.

Мисля, че на утрешната среща мужде Президент и премиер, Радев трябва да е по-твърд. Трябва да призове Борисов да си подаде оставката! Защото ако дебатът между двамата продължи само вдуха на обичайните между двамата леки нападки и не се стигне до конкретни резултати… то напрежението сред населението ще нарасне взривоопасно – и ще се стигне до гражданска война!“, завърши Ренета Инджова Skandalno.net

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари