Разкриха две домашни наркооранжерии при спецакция на полицията

0

Първата полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества бе реализирана на 17 ноември от криминалисти от областната дирекция и колегите им от РУ - Костинброд.

В хода й е извършена проверка на частен адрес в Костинброд, обитаван от 31- годишен мъж. В една от стаите на имота служителите на реда установили оранжерия за отглеждане на канабис, оборудвана с въздуховоди и вентилатори. Иззети са 18 канабисови растения в различен стадий на растеж с тегло на суровата растителна маса около 10 кг., множество пластмасови туби с торове, буркан със суха тревиста маса, реагираща на марихуана и хартиена сгъвка с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, пълното документиране на което продължава под надзора на Районна прокуратура - Костинброд.

Спецакция срещу наркоразпространението на обслужваната територия проведоха на 18 ноември и криминалистите от РУ- Самоков. При проверка на частен адрес, обитаван от 28- годишен мъж, полицейските служители разкрили домашна оранжерия за производство на марихуана, замаскирана в гардероб, специално оборудван за целта с въздуховодна система, кварцови лампи, трафове и облицован от вътрешната страна с алуминиево фолио. Иззети са 25 стръка от вида на конопа, провесени надолу със съцветията, а от помещение зад гардероба са иззети и шест пластмасови саксии със стръкове, реагиращи на канабис. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Самоков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари