Раздадоха наградите на БАИТ за осми път

0

Един от участниците в проекта на Дарик радио „40 до 40” спечели наградата за специален принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България за 2018 година.

Създателят на образователната онлайн платформа „Уча се” Дарин Маджаров бе отличен от Българската асоциация по информационни технологии, а наградата му бе връчена лично от президента Румен Радев.

Иновациите са най-ефективният начин за постигане на устойчив икономически растеж, особено в наши дни, когато икономиката става заложник на демографията и недостигът на работна ръка се усеща все по-осезаемо, заяви при връчването на отличието държавният глава.

"IT секторът в България има голям потенциал и вече се превръща във водещ за родната икономика", заяви президентът Румен Радев при връчването на отличието: "Само преди години на IT сектора се гледаше като на модна тенденция. Днес той е решаващ фактор във всички останали сектори - от промишлено селско стопанство до туризъм и образование. IT секторът предоставя решение на най-тежкия проблем - липсата на достатъчно работна ръка. И то решение в областта на висока добавена стойност".

Наградата за специален принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България за 2018 година бе връчена на Дарин Маджаров, създател на „Уча се” - образователна онлайн платформа с над 14 000 видео уроци и тестове по всеки предмет от 1 до 12 клас. Платформата се ползва от над 500 000 ученици и учители.

Дарин Маджаров е сред участниците в проекта на Дарик „40 до 40”. След като получи отличието си той заяви: "Относно "Уча се", нашата мисия е да подобрим живота в България. Не гледаме само да направим няколко видеа и тестове, с които учениците да изкарат отлични оценки. Напротив, гледаме дългата игра - те да получат уменията, с които след това да станат успешни и щастливи хора в България или по света. В чужбина учих в университет, където имаше 1000 много добре подбрани студенти и сред тях - 100 българи от всички топ училища в България. От момента, в който съм в България, от преди седем години, това ми е най-щастливият период от живота. Казвам го съвсем искрено, не се правя на велик герой, просто тук е хубаво!"

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари