Разбиха кафене в Кюстендил, за да откраднат кутия с дарения

0

Тази нощ е разбито кафене в Кюстендил, в което е била поставена една от кутиите за дарения за 20-годишния Тони!

Магазинът се намира на булевард “България“ 32 в града - срещу Трето основно училище. Собствениците на кафенето разказват, че от 2014 г., откогато го стопанисват, за четири години, случилото се е категоричен прецедент. Те са сигурни, че причината за взлома, е кутията за дарения, която е била поставена в кафенето, само преди седмица.

“Със сигурност това е наблюдавано предварително, имали са информация, че кутията е поставена там. В кутията, предполагаме, че събраната сума е около 200 лева. Всеки ден, всяка сутрин, дечицата от близкото училище си даряваха парите за закуска, случайни минувачи също даряваха - кой колкото може!“ - разказа дъщерята на собственичката - Зорница Стоянова, пише Actualno.com.

Даниела Стоянова - собственичката на магазина, веднага сигнализира в Полицията, която идва на място и започва своето разследване по случая.

“До момента единственото, което знаем е, че извършителите със сигурност са били двама, или повече и са професионалисти. Много внимателно са влезли в магазина, не през вратата, а са разбили ПВЦ-дограмата и не са оставили никакви следи! Няма отпечатъци, следи - нищо! Кафето е разбито специално за да се вземе кутията с даренията. През нощта са оставени там само 20 лв оборотни пари. Искам де се обърна и към всички останали участници в благотворителната кампания да внимават, да се пазят! Искам да дам гласност на случая, за да предупредя и предпазя другите обекти - с поставени кутии за дарения, от подобни вандалски прояви.“

Съседи в близост до кафето разказаха също, че деянието е извършено през нощта, след 00:00 часа, тъй като до полунощ съсед, с пряка видимост към магазина, е стоял на терасата и не е имало признаци за престъпление, шум или хора в близост и около кафенето.

“Ние ще поставим нова кутия, но се надяваме да хванат извършителите на това отвратително деяние и по този начин да се предотвратят подобни случаи към иначе толкова чисти каузи!“ - призова Зорница Стоянова.От МВР - Кюстендил съобщиха, че е заявена взломна кражба от кафене в града – отнета е кутия с около 200 лв. дарения. По случая е започнато досъдебно производство.

“В такива ситуации версиите на потърпевшите са ръзлични, но преди да има заключение от разследването, не можем да представим повече информация.“ - предаде Катя Табачка, говорител на ОДМВР - Кюстендил.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари