Расте рискът да пътуваш с автобус в Пловдив

0
Станаха 3 катастрофи за 4 дни
Станаха 3 катастрофи за 4 дни Снимка: Емил Кацаров / БТВ

Само за четири дни в Пловдив станаха две идентични катастрофи с автобуси, които напускат пътното платно и нахлуват на територии, където обикновено има хора, предава кореспондентът на БГНЕС от града след поредния инцидент.

Днес рано сутринта, малко след 6 часа, автобус на градския транспорт, но не по линията си, блъска микробус пред хотел “Лайпциг”, който се врязва в колони около входа и няколко бетонни саксии. Едната от тях удря и поврежда друг паркиран микробус. След тоя “смерч” автобусът продължава по бул. “Руски” и блъска две светофарни уредби. Часове след инцидента рисковото и без това кръстовище имаше единствено мигаща жълта светлина.

По чудо няма пострадали в катастрофата, която повтаря в голяма степен случилото се пак с автобус на спирка в центъра. Тогава автобусът, за щастие също празен, мина през средна мантинела на бул. “Цар Борис Трети Обединител”, събори я и навлезе в зоната на спирка, за да спре чак в съоръжения на детска площадка. Тогава се оказа, че водачът е починал зад волана.

Трета катастрофа за тия броени дни, пак с автобус, стана днес около 12.30 часа на Коматевско шосе, но вината този път е на водачка на лек автомобил, 62-годишна, която очевидно е изтървала управлението, колата ѝ “Опел” е навлязла в насрещното платно и се е ударила в автобус от градския транспорт. Оказана е медицинска помощ на водачката и на пътничка в колата.

Резултатите от 24-часовата специализирана полицейска операция за контрол на скоростта в Пловдив, проведена от 6.00 часа на 2 април до 6.00 часа днес, засякоха маса нарушения – 335, установени с камера-тринога и 229 с мобилните технически системи TFR1-M. В два от случаите водачите са превишили скоростта в населено място с повече от 50 км. Установени са още 29 други нарушения на Закона за движение по пътищата. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари