Работодатели и синдикати искат спешна среща с Борисов

0
Бизнесът предупреждава, че ако не се реши проблема с тока ще поскъпнат основни стоки и услуги и ще бъдат замразени работните заплати
Бизнесът предупреждава, че ако не се реши проблема с тока ще поскъпнат основни стоки и услуги и ще бъдат замразени работните заплати Видео: БНТ

Работодателските и синдикални организации изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, в което искат среща, за да се набележат мерки срещу драстичните скокове на цената на тока за индустрията.

Те предлагат в разговорите да участват представители на Министерството на енергетиката, на ресорната парламентарна комисия, на държавните енергодружества и електроцентрали, съобщи БНТ.

Въпреки че днес токът на борсата се търгуваше средно за малко под 120 лв. за мегават/час, в края на миналата година той прескочи психологическата граница от 300 лв., а в началото на януари бяха регистрирани пикове от над 240 лв. за мегават.

Бизнесът и профсъюзите предупредиха, че ако не бъдат овладени спекулативните борсови цени, ще поскъпнат основни стоки и услуги и ще бъдат замразени работните заплати.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари