Пуснаха "лекарствo" срещу заразата в САЩ

2
Летиша Джеймс е наредила на американския привърженик на конспиративни теории Алекс Джоунс да прекрати продажбата на препарат, за който е твърдял, че е лекувал коронавирус
Летиша Джеймс е наредила на американския привърженик на конспиративни теории Алекс Джоунс да прекрати продажбата на препарат, за който е твърдял, че е лекувал коронавирус

Генералният прокурор на щата Ню Йорк - Летиша Джеймс е наредила на американския привърженик на конспиративни теории Алекс Джоунс да прекрати продажбата на препарат, за който е твърдял, че е лекувал коронавирус, предаде BBC.

"Федералната агенция за контрол върху лекарствата и храните не е одобрила нито един препарат, който да лекува или предпазва от тази инфекция", това е заявила първата обвинителка на щата. Тя е допълнила, че Джоунс се е възползвал от страховете на хората и пуснал на пазара паста за зъби, която е съдържала сребърна вода.

Джоунс също е популяризирал своята паста и като лекарствено средство срещу инфекциозни заболявания като грип и други. "Подобни твърдения от гледна точка на морала са меко казано неетични, а от законова – подсъдни", е казала още Джеймс.

По-рано в щата Мисури на година затвор е бил осъден проповедник Джим Бакър. Той е използвал канала си в YouTube за реклама на продукт, лекувал коронавируса. Препаратът на измамника също е съдържал сребърна вода.

Сребърната вода е рекламирана като дезинфектант. Честата му външна употреба може да доведе до посиняване на кожата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари