Протестиращите освиркаха Андрей Новаков пред БНТ

2
За кратко възникна напрежение, имаше сблъсъци между протестиращи и полицаи
За кратко възникна напрежение, имаше сблъсъци между протестиращи и полицаи

В 93-тата вечер на протестите срещу властта отново имаше блокада пред сградата на БНТ, където в студиото на „Панорама“ участваше евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Андрей Новаков 

На излизане от сградата на телевизията той бе посрещнат с освиркване, викове „Оставка“ и „Мафия“, хората недоволстваха от позицията му по резолюцията на ЕП срещу България. Новаков се опита да говори с протестиращите, но бързо се отдалечи, пазен от полицаи.

Част от демонстрантите опитаха да го последват, но бяха спрени от служители на реда. За кратко възникна напрежение, имаше сблъсъци между протестиращи и полицаи.

В „Панорама“ участваха още Кристиан Вигенин от БСП и Йордан Цонев от ДПС. И двамата се спряха при протестиращите за кратко, и двамата бяха засипани с въпроси и обвинения.

Протестът пред БНТ бе с мотото „Гражданската Панорама“. Имаше импровизирано студио, където участници коментираха корупцията и искаха оставки. Протестиращите изпратиха свои представители пред всички входове и изходи на БНТ, което наложи затварянето на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между улица "Шипка" и бул. "Цар Освободител". По сградата на телевизията за пореден път бяха хвърляни яйца.

Около 21.30 часа протестиращите на бул. "Евлоги Георгиев" опитаха да преградят с контейнери за смет пътното платно, което доведе до спречкване с полицията.

На обичайното място на протеста по-рано – Триъгълника на властта – бе обявена датата и на следващото Национално въстание. От „Отровното трио“ очакват хора от цялата страна да се съберат отново в столицата на 16 октомври. Началният час е 17.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари