Протестиращите кюстендилци: Ако институциите не се събудят ще си управляват плочките и камъните

0

Няколко десетки кюстендилци се включиха в днешния "граждански протест срещу неработещите институции".

Организаторите от „Съпротивата Кюстендил” бяха подготвили плакати с призиви към Общината, МВР, съд и прокуратура, НАП и НОИ.

Протестиращите направиха шествие от площад "Велбъжд" в града, до сградата на Областната дирекция на полицията, Съдебната палата, мястото на убийството на Валери Дъбов, НАП, Областна управа и Община Кюстендил, развявайки българския трибагреник, предава Дарик.

Миналият път хората казаха, че ги е страх, искаха да се трият съобщения от чатове в социалните мрежи, да не се излъчва нищо. Има много хора, които биха дошли, но след това не се чувстват сигурни, страхуват се. Хората, които се чувстват безнаказани, използват случая да докажат, че ще бъде така и в бъдеще. Кучетата си лаят, а керванът си върви. Ако нямаме доверие в институциите и не мислим, че ще се променят нещата, няма да сме тук. Иначе, да хващаме Терминал 1 или 2 и да се спасяваме, евакуация. Ако не се събудят институциите ще си управляват плочките, камъните и еврофондовете, и това е”, каза пред Дарик един от организаторите на протеста - Здравко Велинов. Според него, ромската интеграция е възможна, ако парите се дават за ограмотяване на хората.

Те се използват единствено като гласоподаватели. Но те нямат потребност да са интегрирани, по- лесно се управляват маси, които не са интегрирани. Разумният, четящият човек трудно се управлява. Има много циганчета, които се интегрират, четат, пишат и се стараят да са различни, но докато държавата не каже, че това трябва да се случи, няма да се случи. Докато за 50 лв. може да си купиш властта, така ще е”, заключи Велинов.

Други от протестиращите кюстендилци заявиха пред Дарик: „Това е протест против Неработещите институции. Искаме да работят много по- съвестно….. За славата на народа, който сме, слава която ни е съхранила през годините, но е подтисната от управниците. Хората трябва да са по- будни, да не позволяват държавата да се подиграва с тях. Хората вече са отчаяни, изтощени, но ако не са тук, претенциите да  запазят  за себе си. Българинът е силен само на маса, след това губи силата си”.

Общественикът Севделин Атанасов, който бе дошъл да види протестиращи или полиция ще са повече на площада, коментира: „Къде виждате шествие, виждам няколко човека в един хубав, но много заспал град- Кюстендил. Честит празник! Това е Денят на Освобождението на България от турско родство, не от присъствие или от структура”.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари