Протести и пътни блокади в цяла България

2
Блокади в Русе, Перник, Лом, Козлодуй, Варна, Шумен, Добрич и Смолян
Блокади в Русе, Перник, Лом, Козлодуй, Варна, Шумен, Добрич и Смолян Видео: bTV

Днес в Перник протестиращите не блокираха АМ „Люлин”, недоволството им се изрази в автошествие по улиците на града.

Недоволството от цената на бензина и цената на живота провокира протести в цялата страна. Днес в Перник протестиращите не блокираха АМ „Люлин”. Недоволството им се изрази в автошествие по улиците на града. В социалните мрежи и регионални медии има информация, че има раздор сред неформалните лидери на протеста. Перничани дадоха заявка, че подготвят голяма демонстрация в столицата пред Министерски съвет.

Освен в Перник, демонстрации, а на места и блокади, имаше в Русе, Лом, Козлодуй, Варна, Шумен, Добрич и Смолян.

В Лом протестът блокира движението на основната входно-изходна артерия, в последствие и на международния път Е79. Автошествие по улиците имаше в Козлодуй и Шумен. Недоволни блокираха бензиностанция, като зареждаха колите си и плащаха със стотинки.

В Добрич шествието премина през центъра на града. На международния път за Румъния се събраха жители на Каварна, Балчик и Шабла. Въпреки че кметът на Смолян забрани автошествие по препоръка на пътното управление и предложи протестът да е пред Родопския драматичен театър, близо 100 коли направиха протестна колона, подкрепени от граждани.

Във Варна стотина души се събраха пред Общината, затрудниха движението на близкото кръстовище и проведоха шествие до катедралата.

В Русе граждани вървяха пеша до кръговото кръстовище пред полицията, следвани от автомобили и затвориха района със скандиирания за оставка.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари