Пролетта се завръща с температури до 21 градуса

0
Прогноза за времето на 8 май
Прогноза за времето на 8 май Снимка: Shutterstock

Днес облачността над западната половина от страната ще продължи да намалява и ще бъде предимно слънчево, а над източната ще се задържи значителна и на отделни места ще превали съвсем слабо.

Това съобщи дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция „Фокус”. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до края на деня в много райони ще стихне. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София около 16°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за май, през деня слабо ще се понижи. 

По Черноморието ще има значителна облачност, на места ще превали дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, но постепенно ще отслабва. Максимални температури 15°-17°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места, главно в Стара планина ще превали сняг. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабне и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 0°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари