Пролетно начало на седмицата

0
В Русе се очаква температурите да достигнат 14 градуса
В Русе се очаква температурите да достигнат 14 градуса Снимка: Thinkstock / Getty Images

Днес облачността е обхванала цялата страна.

По-значителна е в Западна България и с някой друг слънчев час на изток, валежи обаче не се очакват. Температурите остават високи и с пролетни стойности – между 12 и 17 градуса. В източната половина на страната и в Предбалкана ще е по-топло.

В Дунавската равнина днес ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури, в повечето райони ще са между 3° и 8°, максималните между 12 и 17°, в Русенско – около 14 градуса.

Във вторник над Дунавската равнина ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места е възможно и да преръми. Над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще бъде от изток, по-късно през деня в източните райони – от изток-североизток и ще се усили. С него ще нахлува сравнително студен въздух и температурите ще започнат бързо да се понижават.

През нощта срещу сряда от югозапад ще завали дъжд, в планините над 1000 м – сняг. В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество – в Южна България.

В четвъртък и петък от североизток понижението на температурите ще продължи. Все още на места, първия ден в Централна и Източна България, втория – главно в източните райони, ще има и превалявания.

Още през нощта срещу четвъртък дъждът в Северна България ще започне да преминава в сняг, а в четвъртък и петък ще има и дъжд, и сняг, без да се образува трайна снежна покривка.

През почивните дни ще е почти без валежи, но ще остане със значителна облачност. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне бавно повишение на температурите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари