Прокуратурата води разследване за контрабанда на хероин за 1 500 000 лева

0

Окръжна прокуратура – Русе ръководи разследването във връзка със  задържано лице от служителите на Отдел „Борба с наркотрафика“ при Митница – Русе, в опит да пренеса през границата на страната на над 37 кг. високорисково наркотично вещество – хероин.

На 05.03.2018 г. служители на Отдел „Борба с наркотрафика“ при Митница – Русе са отклонили за щателна митническа проверка италиански лек автомобил, управляван от 46-годишния албански гражданин Е. С. По време на проверката е открит тайник в пода на автомобила, в който са били намерени пакети с кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин. Общото тегло е 37, 215 кг., на стойност около 1 500 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващи  митнически инспектор при Митница – Русе. Наркотичното вещество и автомобила са иззети по делото.

Албанският гражданин  е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл . 242, ал. 4 вр ал. 2 от НК и е задържан от наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Русе за срок от 72 часа – до довеждането му пред съда. По делото са извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели и са изискани справки. Предстои насрочване на експертизи и разпити на лица.

За престъпление по чл. 242, ал.4, вр с ал. 2 от НК е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба  от 200 000 до 300 000 лв. На отнемане в полза на държавата  подлежат наркотичното вещество и  автомобила.

Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

[ ВИДЕО от задържането на 37 килограма хероин ]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари