Прогноза за времето през новата седмица

2
Утре ни очаква хладна сутрин
Утре ни очаква хладна сутрин Видео: БНТ

Над 85 км/ч бяха поривите на вятъра и тази сутрин в Сливен, но в по-голямата част от страната вятърът вече отслабна и днес ще е слаб до умерен от изток.

До края на деня ще се задържи предимно слънчево, а температурите ще са между 18° и 23°, в София около 20°, предава БНТ.

Утре сутринта обаче отново ще е хладно с минимални температури между 3° и 8°. Времето ще бъде слънчево, със слаб, в източните райони - умерен източен вятър и там температурите ще се задържат по-ниски, по морския бряг максималните ще са между 14° и 17°, в останалата част от страната между 20° и 25°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, предимно северен вятър. Ще бъде малко по-топло с максимална температура на 2000 метра - около 10°. В курортите ще е от 13 до 16 градуса.

Под влияние на дълбок атлантически циклон, времето в Западна Европа ще е облачно, ветровито, на много места с валежи от дъжд, по-интензивни на Пиренейския полуостров. В страните от Централна Европа и на Апенините ще е слънчево и ще се затопли. Слънчево и топло ще бъде и на Балканите.

У нас във вторник сутринта ще е все още сравнително хладно, но дневните температури ще продължат да се повишават.

В сряда денят също ще започне със слънце, но по-късно след обяд на места, главно в северозападната половина от страната, ще превали и прегърми; в западните райони са възможни локални интензивни валежи и градушки.

В четвъртък и петък около и след обяд отново ще превали дъжд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари