Проф. Константинов: По-добре да не правим избори

0
Трябва да се изчака да се види как се развива епидемията в България
Трябва да се изчака да се види как се развива епидемията в България Снимка: БНТ

Трябва да се изчака да се види как се развива епидемията в България

"Това, което се случи в САЩ е допустимо в една цивилизована държава", заяви в предаването "Още от деня" по БНТ специалистът по изборните процеси проф. Михаил Константинов 

Има девет възможни дати - първата 28 март и последната 23 май. Трябва да се изчака да се види как се развива епидемията в България, но никой в момента не знае това.

Трябва да бъдат направени консултации и с политическите партии, защото изборите трябва да се проведат при пълно доверие. Без доверие няма смисъл да се правят избори. Ако ще повтаряме американския скандал, който тепърва ще се развива, по-добре да не правим избори. Това, което се случи в САЩ е допустимо в една цивилизована държава. Никога не трябва да стигаме до такова нещо.

Всички имат право да искат пълни гаранции за честни избори, затова аз подкрепям всякакви инициативи, които ще повишат доверието в изборния процес. Включително одит на машините, хардуера, софтуера и т.н.

Кой трябва да направи този одит на машините? Досега са го извършили специалисти от БАН и от Техническия университет. Това са хора, които имат капацитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари