Проф. Балтов: Ако всички ресторанти отворят, едва ли някой може да ги спре

0
Петима в „Пирогов” са тествани с новия щам на вируса, обяви шефът на лечебното заведение
Петима в „Пирогов” са тествани с новия щам на вируса, обяви шефът на лечебното заведение Видео: bTV

Петима в „Пирогов” са тествани с новия щам на вируса, обяви шефът на лечебното заведение

Ако всички ресторанти отворят заедно, едва ли някой може да ги спре. Въпреки това призовавам хора да бъдат отговорни и да пазят себе си и близките си. Може би ни трябва още месец, за да превърнем този оазис в едно хубаво място и да живеем нормално. Да преценят наистина дали трябва да рискуват по този начин. Да не се удавим накрая на Дунава”, заяви шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов в ефира на bTV. По думите в момента ситуацията е под контрол, но трябва да сме много внимателни.

Това, което се случва в Европа, е трета вълна. Има изключително остри мерки и рестрикции, каза той и допълни, че Европейския съюз има притеснения заради английския вариант на коронавируса.

Проф. Балтов показа и разликите между класическия щам, който се разпространява у нас, и т.нар. британски. PCR теста при британския обикновено показва в пъти по-високи стойности на трите гена, които се хващат с него. Въпреки това той трябва да бъде лабораторно проверен. Последните проби са показали ,че в момента в „Пирогов” има 8 души с класическия щам, както и петима с новия вариант на вируса. Това е на база 100 души, които лежат в столичното лечебно заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук