Проблеми с градския транспорт в Русе

1
Русенци се оплакват, че някои от линиите от градския транспорт редовно не спазват разписанията си
Русенци се оплакват, че някои от линиите от градския транспорт редовно не спазват разписанията си Видео: БНТ

Русенци се оплакват, че някои от линиите от градския транспорт редовно не спазват разписанията си. Освен че тролеите закъсняват заради подмяната на контактната мрежа, проблем има и с автобусите. Хората недоволстват, че закъсняват за работа или училище и често им се налага да вземат такси, което им излиза доста скъпо.

Катя Костадинова всеки ден пътува между кварталите „Дружба“ и „Здравец“ с линиите 13-та или 21-ва. Разказва, че през последните седмици често се случва тролейбусите да се движат с огромни закъснения, заради ремонта на контактната мрежа.

- По-предния петък, точно когато ги смяняха, около 40 минути чаках на спирката. Разболях се, прибирах се от работа, и доста настинах, – разказва жената.

Освен с тролеите, се оказва, че проблем има и с 18-та автобусна линия.

Маргарита Станчева разказва, че често 18-та линия тръгвала вместо в 7 и 20 от началната спирка, по-рано. Жената работи в шивашка фирма и не можела да си позволи да закъснява.

- Нашият шеф все пак ни дава карти за пътуване, а се налага да даваме 3,50-4 лева за таксита. Като закъснееш, се заключва входната врата и ти дават един бял лист да даваш обяснения. Аз как да обясня, че 18-та линия е минала по-рано или не е минала!?, – казва Маргарита.

От автобусната фирма обясниха, че изпъляват всички разписания по график. Колкото до тролеите – така и не получихме отговор на въпросите от транспортния превозвач – актуални ли са разписанията, публикувани на сайта им и дали се спазват. И тъй като хората не подават сигнали за нередности в Общината, няма и санкционирани, заради неспазени курсове.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари