Припадъците на Бобчо са толкова чести, че понякога се сливат в един

1

Историята на тази българска майка ще ви разплаче.

Тя не е обикновена майка. Денят й е разчетен по минути. Вечер умората е толкова голяма, че дори не може да заспи. А дори и да заспи, е на пресекулки, защото детенцето й може да получи пристъп. И така отново и отново.

Полина Божилова се бори вече години наред, за да спаси момченцето си Бобчо, предава Блиц. Младата жена е смела и вярва, че може да победи. Въпреки умората, болката, сълзите, страха, че за нея може и да има утре, но за детето й - не.

Полина Божилова чака детенцето си с нетърпение и когато прекрасното момченце се ражда, сякаш всичко е наред. Здраво, красиво бебе. Когато Бобчо е на 5 месеца, тя се усъмнява, че нещо не е наред, защото детето държи ръчичките си свити по странен начин. Води го на лекар и там чува страшната диагноза - детска церебрална парализа

И защото Поли наистина не е като другите майки, та повежда битка, за да може нейното момченце да се подобри. Обикновено грижите на майките с бебета са много и умората понякога е страшна. А сега си представете всичко, умножено по две. Поли започва да води момченцето си на рехабилитация, плуване, езда. Проучва в интернет кои са най-новите методи и не спира да търси начини да помогне на Бобчо. Но ударите не спират. Когато правят за първи път ядрено магнитен резонас на детенцето, следва нова диагноза - полимикрогирия. Това се случва в период, в който всички казват колко много е постигнала с детето и как има надежда то да се подобри. И независимо от всичко, смелата Поли продължава да вярва, че има надежда за детето, което обича толкова много. 

Една вечер Бобчо прави първия си епилептичен припадък.

"Сега съм подготвена, но тогава бях изпаднала в паника, просто не знаех какво да правя", разказва Поли. Докато говори за "онзи период" гласът й потреперва. 

Припадъците са толкова начесто, че понякога се сливат в един. Проточват се с часове, един след друг, понякога през цялата нощ. По някакъв начин мъничкият, смел Бобчо намира сили, а Поли - упование само в крехката му усмивка. 

Започват изследвания, нови медикаменти, десетки посещения при различни лекари. Бобчо постепенно започва да се отпуска. Телцето му става по-тежко, а за Поли - все по-трудно да преобръща детето по време на пристъпите или да го вдига. 

Промяната в живота на Полина идва, когато получава предложение от истанбулска клиника за вливане на стволови клетки. В България подобен метод не се прилага и младата жена вижда в това спасение за детенцето си. Кандидатства за средства във Фонда за лечение на деца в чужбина, но оттам й отказват с мотива, че вливането на клетки е експериментален метод. С помощта на приятели, роднини, дори непознати, протегнали ръка смелата Поли успява да събере пари за лечението на момченцето и то заминава за Истанбул. 

"За мен ми се струваше наистина непосилно да намеря над 38 хиляди долара, но се намериха добри хора и успяхме", признава Поли. 

Това можи е първият път, в който лекарите вдъхват надежда на майката, защото реално новият, експериментален метод действа. 

Сега Бобчо има нужда отново от помощ. Той трябва отново да замине за турската болница Live Hospital. За това са нужни още 11 хиляди лева, които за майката след толкова години борба са наистина непосилни. И това е минимумът, защото покрай едно такова пътуване в чужбина с болно, малко дете има много други, скъпи разходи. 

Помогнете на Бобчо, защото той е смел и наистина невероятен боец!

На името на Бобчо има разкрита дарителска сметка в Уникредит Булбанк: BG81UNCR70001521373481 като титуляр е самия той - Божидар Спасов. 

Може и да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS BOJIDAR на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).  

За състоянието му и как протича борбата на това смело дете, може да се информирате на страницата във Фейсбук:

https://www.facebook.com/03032006bobo/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари