Президентът на Молдова: Нищо не заплашва страната ни

1
Молдовските власти продължават да следят отблизо развитието на войната на Русия
Молдовските власти продължават да следят отблизо развитието на войната на Русия Снимка: getty images

"В момента нищо не заплашва Молдова, но властите продължават да следят отблизо развитието на войната на Русия в Украйна."

Това каза президентът на Молдова Мая Санду, която даде съвместна пресконференция с президента на Литва Гитанас Науседа, който пристигна на официално посещение в Кишинев, пише Newsmaker.

"Обсъдих ситуацията в Молдова с президента Науседа. Ние следим отблизо развитието на събитията и правим всичко, за да предотвратим дестабилизиране на ситуацията в страната ни. Също така поддържаме постоянен контакт с нашите външни партньори и приятели", увери Санду и подчерта, че приоритет на правителството е запазването на мира, предава БГНЕС.

"Нашите анализи и тези на нашите партньори показват, че нищо не заплашва Молдова днес. Приоритет на властите е да запазят мира, живота и сигурността на гражданите", каза още Санду.

На 4 май Министерството на отбраната на страната обяви, че не вижда пряка опасност за Украйна от Приднестровието, но следи отблизо ситуацията в непризнатата република. Според данни на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Молдова, Русия умишлено ескалира напрежението в Приднестровието с цел психологическа атака срещу Украйна и разпръскване на силите на украинската армия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари