Президентът на Франция Еманюел Макрон положи клетва за втория си мандат

1

Президентът на Франция Еманюел Макрон положи клетва за втория си мандат на поста

Макрон спечели президентските избори през април с над 58 процента от гласовете.

"Французите избраха републикански и европейски проект" - заяви президентът Еманюел Макрон във встъпителната си реч за поемане на втория президентски мандат. Той обеща да действа за "по-силна Франция" и "по-жизнеспособна планета" в днешния "дестабилизиран свят" и повтори ангажимента си да предложи нови методи на управление, предаде БНР.

Преди това председателят на Конституционния съвет Лоран Фабиюс обяви с малка грешка в цифрите резултатите от изборите, които донесоха втора победа на Макрон.

За втори път той беше приветстван с 21 топовни изстрела преди да приеме почестите на Републиканската гвардия, според традицията.

Сред 450-те гости на церемонията за първи път бяха двама бивши президенти на Франция - Никола Саркози и Франсоа Оланд.

Новият мандат на Макрон ще е ефективен от 14 май, когато вероятно ще научим и името на следващия премиер на Франция до парламентарните избори през юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари