Преподавателки от РУ гостуваха на олимпиада по български език в Молдова

0
В олимпиадата са участвали 60 ученици от девети до дванайсети клас, от български произход, живеещи в различни райони на Молдова
В олимпиадата са участвали 60 ученици от девети до дванайсети клас, от български произход, живеещи в различни райони на Молдова Снимка: Антон Карпов

Две преподавателки от Катедрата по български език, литература и изкуство при Русенския университет са били гости на Републиканска олимпиада по български език и литература в Кишинев, Молдова, съобщавиха от висшето училище.

Олимпиадата се е състояла между 12 и 14 април в Теоретичния лицей "Н. В. Гогол" в Кишинев.

Преподавателките от русенското висше училище са посетили и българската библиотека "Христо Ботев", на която са подарили съвременни научни сборници и монографии, запознали са се и с дейността на неделното училище към библиотеката.

В олимпиадата са участвали 60 ученици от девети до дванайсети клас, от български произход, живеещи в различни райони на Молдова. Класирането е било от първо до четвърто място за всеки клас, като са били определени и допълнителни награди - "За най-творчески отговор", "За най-добър рецитал", "За най-добра авторска творба", "За учителя на победителя" и други.

Сред победителите е десетокласничката Татяна Чебанова от село Кайраклия, район Тараклия, която преди две години е била на езиков курс в Русенския университет.

Висшето училище в Русе е получило плакет и благодарствено писмо от доц. д-р Елена Рацеева, председател на олимпийския комитет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари