Премиерката на Нова Зеландия подава оставка

1
Джасинда Ардърн изненада новозеландците с изявлението си: "Дойде моето време"
Джасинда Ардърн изненада новозеландците с изявлението си: "Дойде моето време" Снимка: АР

Джасинда Ардърн изненада новозеландците с изявлението си: "Дойде моето време"

Премиерката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви днес, че се оттегля от поста до 7 февруари, съобщиха световните агенции. Ардърн направи изненадващото съобщение по време на първата си пресконференция за 2023 година, предава БГНЕС.

"Да бъда министър-председател беше най-голямата чест в живота ми и искам да благодаря на новозеландците за огромната привилегия да ръководя страната през последните 5 години и половина", каза 42-годишната Ардърн през сълзи.

Избрана за министър-председател през 2017 година, на 37-годишна възраст, Ардърн е една от най-младите жени, заставали начело на правителство в света, и едва втората, която става майка, докато заема поста.

Министър-председателят на Нова Зеландия каза, че на 14 октомври ще се проведат общи избори, а тя няма да се стреми към преизбиране.

"Въпреки че няма да се състезавам на изборите, знам, че въпросите, които засягат най-много новозеландците, ще останат във фокуса на правителството през тази година и по време на изборите", каза тя.

"Дойде моето време", заяви тя пред членовете на своята Лейбъристка партия. "Аз просто нямам достатъчно в резервоара за още четири години".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    плюс-минус
    Ех, защо и тук некадърниците не подават оставки?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари