Предупреждение за силен вятър в Северна България

0
Жълт код е в сила за Русе и още 7 области
Жълт код е в сила за Русе и още 7 области Снимка: DPA

През деня над страната ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и временно силен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, максималните - предимно между 18 и 23 градуса.

В планините ще има променлива, често значителна облачност и на места ще превали дъжд, по високите върхове - сняг. Ще духа умерен, по билата - силен западен вятър. И по Черноморието ще духа до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от югозапад. Облачността ще е променлива, значителна над южните райони, където на отделни места ще превали. Максимални температури на въздуха ще са до 17-21 градуса.

Жълт предупредителен код е в сила за осем области в Северна България заради прогнозите за силен вятър. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра. В тези райони синоптиците предупреждават, че ще духа силен западен вятър с пориви до 22-24 м/сек.

Вятърът се усили още снощи, когато се разразиха силни гръмотевични бури в Централна Северна и Североизточна България.

Бурите нанесоха поражения в няколко села в Русенско. Проливен дъжд изкърти асфалта на някои места. На други падна градушка с размер на орех, засегнати са зеленчукови насаждения.

А в Румъния, на 50 километра от Силистра, се изви торнадо. Отнесени са покривите на няколко къщи и е преобърнат автобус. Съобщава се за най-малко 12 пострадали, четирима от които са настанени в болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари