Предложение: Община Русе да изтегли два кредита, за да завърши ремонтите

0
Кандидатстването е за 3 410 000 лева общо
Кандидатстването е за 3 410 000 лева общо

Общината да изтегли два кредита чрез Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ ЕАД за осигуряване на свежи финансови средства за довършването на два проекта, предлага местната администрация на общинските съветници. 

Първият е свързан с основен ремонт и рехабилитация на улиците „Баба Тонка“, „Райко Даскалов“, „Славянска“ и „Църковна независимост“, рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица в района на ЖП прелеза на Речна гара до ул. „Мостова“ и реконструкцията и благоустрояване в Парк на Младежта. 

Вторият проект е „Ремонт на пет общински учебни заведения в град Русе, включително прилежащите им дворни пространства" за детските градини „Пинокио“ 1 и 2, „Русалка“ 2, както и МГ „Баба Тонка“ и СОУ „Христо Ботев“.

Кандидатстването е за 2 170 000 лева по първия проект и 1 240 000 лева за втория. Покриването на главницата ще бъде осъществено след верифициране на сумите, платени на изпълнителите към искане за окончателно плащане от Управляващия орган.

Решение за това трябва да вземат общинските съветници на сесията на 20 юни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари