Предимно слънчево и топло в съботния ден

0
Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°
Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°

Утре ще преобладава слънчево време

През нощта облачността ще е разкъсана, но до полунощ все още на отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще е почти тихо.

Минималните температури ще са между 8° и 13°.  

След обяд и до полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Има условия и за градушки. Привечер краткотраен дъжд с гръмотевици ще има и в отделни райони на изток.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието - под 20°. Атмосферното налягане ще се понижи слабо и ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15°. 

Над планините облачността ще е разкъсана. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 6°.

И през следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Повече слънчеви часове ще има сутрин. След обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, в неделя - главно в централните и източните райони, в понеделник - на места в Северна България и планините.

В началото на седмицата ще се усили и югозападният вятър, с него ще се затопли. Във вторник от северозапад температурите ще започнат да се понижават, отначало в Северна България. Краткотрайни валежи от дъжд ще има на много места в страната, интензивни и значителни по количество на места по преминаващия студен атмосферен фронт. Ще има градушки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари