Пребитият 3-годишен Христо ще развие епилепсия

0
Христо със сигурност е получил ужасяващи психологически травми
Христо със сигурност е получил ужасяващи психологически травми

Най-лошото с пребития 3-годишен Христо се размина. Той е буден, но лекарите се опасяват от развитие на посттрамватична епилепсия и затова ще бъде наблюдаван. Това каза в предаването "120 минути” ръководителят на отделението в „Пирогов” проф. Надежда Гаврилова.

Предстои извеждането му от реанимационното отделение. Срещите със случаите на насилие над дете са почти толкова травмиращи, колкото срещата със смъртта, каза проф. Гаврилова. 

Тя обясни, че веднага се разбира, че не става въпрос за едноактна злополука, тъй като по телцето на пострадалия има хематоми с различна давност. По тялото на Христо е имало хематоми с различни цветове. Те отзвучават обикновено за 14 дни, дали е имало нещо преди това, никой не може да каже, допълни професорът. 

„Тези деца не говорят за насилие, обикновено търсят този, от когото смятат, че имат защита. Това е възрастта, в която децата търсят да се идентифицират с някого, когото обичат много и това най-често е майката”, каза още професорката. 

Христо със сигурност е получил ужасяващи психологически травми

Това, че е оцелял е само част от цялата злокобна история, коментира още Надежда Гаврилова. 

В „Пирогов” има доказани други три случая на насилие над деца. При едното дете също е ставало въпрос за многократно травмиране и побои, разказа професорът и допълни, че, когато детето е дошло със счупена бедрена кост, тогава лекарите са насочили социалните и следствените служби за изясняване на ситуацията. В другите два случая става въпрос за сексуално насилие. 

Професор Гаврилова призова лекарите, които преглеждат трамвирани деца, да бъдат подозрителни.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари