Бойко Борисов поиска оставката на Боби Михайлов

0
Красен Кралев: Преди малко Бойко Борисов ме извика по спешност
Красен Кралев: Преди малко Бойко Борисов ме извика по спешност Снимка: БГНЕС

Правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов.

Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет, съобщи Агенция "Фокус".

"Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол", допълни Кралев.

Той отчете, че са се построили терени и са се давали средства за развитие на детско-юношеските отбори.

"След вчерашните инциденти премиерът разпореди от днес нататък преустановяваме всяко отношение с футболния съюз, включително и финансово, до подаване на оставка на Борислав Михайлов, предсадател на БФС", допълни още Кралев.

Искането за оставката идва след снощното унизително падане на националния ни отбор по футбол от тима на Англия с 0:6. Заради расистки прояви на малка група от феновете на стадиона мачът бе прекъсван на два пъти. Поведението им предизвика гневна реакция както у нас, така и в Англия.

"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия.", заяви Бойко Борисов в социалната мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари