Правителството на Русия изненадващо подаде оставка

0
Путин благодари на правителството на Медведев за съвместната работа, "въпреки че не всичко се получи"
Путин благодари на правителството на Медведев за съвместната работа, "въпреки че не всичко се получи" Снимка: БТА

Правителството на Русия изненадващо подаде оставка.

Това обяви премиерът Дмитрий Медведев след обръщението на президента Владимир Путин пред Федералното събрание по-рано днес, предава News.bg.

Междувременно Путин благодари на правителството на Медведев за съвместната работа, "въпреки че не всичко се получи". Руският държавен глава каза още, че в близко бъдеще ще се срещне с всеки член на кабинета. Засега той ги моли да продължат да изпълняват задълженията си изцяло.

Руският държавен глава съобщи намерението си за създаването на позицията заместник-секретар на Съвета за сигурност и е предложил тази длъжност на Медведев. По думите на Путин Медведев винаги се е занимавал с въпроси за подобряване на отбраната и сигурността на страната. Путин като президент автоматично е и председател на Съвета за сигурност.

Както отбеляза Медведев, президентът е очертал не само приоритетите на работата за предстоящата година, но и е очертал редица фундаментални промени в конституцията на Русия.

"Тези изменения, когато бъдат приети... ще направят значителни промени не само в редица членове на Конституцията, но и в баланса на властите като цяло", изтъква Медведев.

Както е посочил премиерът в оставка, в този контекст било очевидно, че правителството трябва да предостави на президента възможност да вземе всички необходими решения.

"И при тези условия смятам, че е правилно, че в съответствие с чл. 117 от Конституцията на Русия правителството подаде оставка", допълни той.

По-рано днес в обръщението си до Федералното събрание Путин предложи да се възложи на Държавната дума не само да координира, но и да одобрява кандидатурата на министър-председателя, което сериозно ще промени политическата система, но в същото време щяло да направи взаимодействието между представителната и изпълнителната власт по-ефективно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари