Пожарната в Русе получи джип от Южна Корея

0
Модерният джип разполага на борда си мобилната радиокомуникационна система Тетра
Модерният джип разполага на борда си мобилната радиокомуникационна система Тетра Снимка: Русе Медиа

Пожарната в Русе получи един от 32-та високопроходими автомобила SsangYong Rexton, които бяха доставени по ОП „Околна среда“ за нуждите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

Модерният джип разполага на борда си мобилната радиокомуникационна система Тетра.

Автомобилът е с 2.2-литров дизелов мотор с мощност от 181 к.с. Оборудването включва още механична скоростна кутия, 4х4 задвижване и блокаж на диференциала. Той ще се използва по проект за оптимизиране на превенцията, готовността и реагирането при риск от бедствия от природен характер, както и извършване на адекватни анализи и оценки на различните видове риск, уточнява Русе Медиа.

SsangYong Motor Company, известна още като „специалистът по 4х4 на Южна Корея“, произвежда автомобили със специално предназначение от 1954 г. Всъдеходът Rexton и изграденият на същата платформа пикап Rexton Sports/Musso са предпочитани от силите за сигурност (армия, полиция, гражданска защита) на редица държави заради своята надеждност, висока проходимост и мултифункционалност. Марката SsangYong, специализирана в производството на 4х4 автомобили, е доставчик на армията в родната си Южна Корея от няколко десетилетия, като само от последното поколение Rexton са закупени 500 бр. за нуждите на въоръжените сили още със старта на модела.

Въпреки че носи добре познатото име Rexton, под което вече 20 години се произвежда флагманът на SsangYong, четвъртата генерация на внушителния южнокорейски всъдеход е чисто нова разработка, стъпила на последно поколение носеща рама, изработена от революционната високотехнологична гига-стомана на POSCO (издържаща налягане от 1.5 ГигаПаскала). Rexton G4 e и един от малкото съвременни всъдеходи, запазващи класическата офроуд-конструкция със самостоятелна носеща рама от високоякостна стомана, което го прави изключително подходящ за експлоатация в екстремни условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари