Повдигнато е обвинение на седем служители на "Гранична полиция" в Русе

2
Обвиненията са за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с искане и получаване на подкупи
Обвиненията са за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с искане и получаване на подкупи

На седем служители на "Гранична полиция" в Русе досега са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с искане и получаване на подкупи.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Всички те са задържани за 72 часа, като предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража".

Акцията на Специализираната прокуратура се състоя вчера на ГКПП "Дунав мост".

Арнаудова обясни, че са извършени претърсвания в седем жилища и в служебни помещения, както и лични обиски на седем служители.

Подкупите, които граничните полицаи са искали, са, за да не извършат действия по служба. По силата на наредби и вътрешноведомствени актове между "Гранична полиция", агенцията "Митници" и НАП те са имали право и задължение да подават сигнали на митничарите за извършване на щателни проверки. За да не бъдат извършвани проверки на превозни средства, от шофьорите са искали и получавали неголеми парични суми.

В рамките на вчерашния ден човек е бил снабден с белязани банкноти. На ГКПП "Дунав мост" са му били поискани парични средства като подкуп. Той ги е дал, а след извършването на претърсването, белязаните пари са били намерени в съответния граничен полицай.

Арнаудова посочи още, че в жилището на един от служителите на "Гранична полиция" са открити 20 000 лева в различна валута.

Мерките за неотклонение ще се гледат в Специализирания наказателен съд.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари