Пострадалата в Пирин русенка е с мозъчен оток

0
Припомняме, че жената пострада под връх Вихрен
Припомняме, че жената пострада под връх Вихрен

Жената, която пострада при падане в Пирин е приета в „Пирогов” тази нощта с мозъчен оток и фрактура на един прешлен. Тя е контактна, но състоянието й остава тежко.

Първоначално от Планинската спасителна служба съобщиха, че жената ще бъде транспортирана до болница с медицински хеликоптер, но поради късния час и лошите метеорологични условия това не се случи.

Пострадалата, която е лекар от Русе, е откарана към 22 ч. от линейка до болница в Разлог. Оттам е поета от благоевградски екип на спасителите, който е транспортирал ранената лекарка до болницата в Благоевград. Приета е в спешното отделение в полунощ. В 1 часа снощи е транспортирана до "Пирогов".

Припомняме, че жената пострада под връх Вихрен. Сигналът за инцидента е получен в 12.30 часа. Акцията по спасяването й е продължила близо 8 часа. След като е била открита, пострадалата е носена на ръце от спасителите от мястото на инцидента, през м. "Казаните" под връх Вихрен, за да я свалят на пътя в района на хижа "Бъндерица".

Жена е била на планински преход заедно със съпруга си и още един техен семеен приятел. Тя се подхлъзнала на пътеката под връх Кутела за скалния хребет "Кончето" и е паднала е от много високо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари