Полицаите ще протестират

0
Синдикалната федерация на служителите в МВР даде сигнал за ново изостряне на отношенията между синдикалистите и ръководството на ведомството
Синдикалната федерация на служителите в МВР даде сигнал за ново изостряне на отношенията между синдикалистите и ръководството на ведомството

Синдикалната федерация на служителите в МВР даде сигнал за ново изостряне на отношенията между синдикалистите и ръководството на ведомството.

Преди около седмица от федерацията отмениха протеста си утре – на професионалния празник на МВР, удовлетворени от започнали разговори и поети ангажименти от министър Румяна Бъчварова и екипа й по исканията на синдиката. Те оттеглиха и исканията си за оставки в политическото ръководство на ведомството.

Днес обаче от организацията изпратиха съобщение до медиите, в което ги викат на пресконференция утре, на която явно отново ще влязат в конфликт с Бъчварова. "В противоречие на всички норми за водене на преговори със социалните партньори, министър Бъчварова продължи да комуникира със синдикалистите през медиите. С това си действие министърът на вътрешните работи не само не оправда гласуваното й доверие, но за пореден път показа липса на професионализъм и желание за решаване на проблемите в МВР, което може да коства човешки животи – както тези на служителите така и на гражданите на България", пише синдикатът.

"По време на брифинга ще бъдат предоставени конкретни документи за извършваните в МВР структурни промени и рискът, който създават за гражданите на България. Ще се представи детайлна информация за проблемите, по които министър Бъчварова подведе народните представители от 43-тото Народно събрание при провеждане на парламентарния контрол на 3 юли 2015г. Представителите на УС на СФСМВР ще оповестят начина, по който продължава да се провежда социалният диалог в МВР, както и своето решение за последващи активни протестни действия", се казва в соъбщението.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари