„Полицайко“ и „Бибитко“ от Ценово влязоха в битка за безопасно движение и толерантност

0

Два отбора от по 10 деца – „Полицайко“ и „Бибитко“, от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово демонстрираха знания и умения по пътна безопасност.

По този начин възпитаниците на учебното заведение и техните преподаватели отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В инициативата, която е изключително актуална,  се включиха всички деца и учители. В презентацията си директорката на училището Камелия Леонова проследи последиците от катастрофи по пътищата и уточни, че повечето от причините за травматизма могат да се избегнат или преодолеят. Момичетата и момчетата от първи и втори клас изпълниха песнички и представиха „Правилата на малкия пешеходец“. Истинското състезание премина под мотото „Толерантни в отношенията – толерантни на пътя!“.

Представителите на двата отбора решаваха тестове и подреждаха пъзели, свързани с безопасността на движението. Екипността в работата, задружните действия и по-добрата подготовка определиха „Полицайко“ като комплексен победител в надпреварата. В инициативата за безопасно движение се включи и публиката, която с готовност отговаряше на поставените въпроси и подпомагаше с радостни възгласи и аплодисменти своите фаворити. Всички деца си тръгнаха с флайери със съвети и препоръки за безопасност по пътищата, които да предоставят на своите родители и познати, Организаторите на мероприятието се бяха погрижили всички участници да получат грамоти и награди, осигурени от ръководството на училището.

По време на мероприятието беше отбелязан и Международният ден за толерантност. Посланиците на толерантността бяха облечени с ръчно изрисувани тениски, на които бяха изписани различни послания. Момичетата и момчетата бяха подготвили и раздадоха детелинки с десет правила как да бъдем толерантни. Учениците изработиха и представиха Ангел на толерантността. В тази инициатива движещата сила беше поверена на учениците от трети и четвърти клас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари