Полицаи се срещнаха с жителите на Караманово

0
Мобилни екипи от регионалната дирекция на МВР в Русе посещават селата, в които няма постоянно полицейско присъствие
Мобилни екипи от регионалната дирекция на МВР в Русе посещават селата, в които няма постоянно полицейско присъствие Видео: БНТ

Мобилни екипи от регионалната дирекция на МВР в Русе посещават селата, в които няма постоянно полицейско присъствие и разговарят с хората за проблемите, свързани с обществения ред и безопасността на движението.

Сформирани са 20 екипа, които са посетили близо 60 отдалечени населени места.

Жителите на Караманово също имаха възможност да разговарят със служители от Криминална, Охранителна и Пътна полиция, предава БНТ

В селото няма полицай, инспектор идва два пъти в седмицата. Жителите казват, че местните не посягат на имуществото им, но се притесняват от набезите на гастролиращи групи. Те измисляли схеми за кражби най-вече на животни.

Хората и в Караманово са пропищели от телефонните измами. Наскоро самотна възрастна жена си дала последните спестявания от 1 500 лв. Затова полицейските служители ще раздават нови брошури с по-кратък тест срещу телефонните измами.

Местните поискаха и по-строг контрол от пътна полиция вечер, когато често по главния път се кара с превишена скорост.

Срещите на полицейските екипи с жителите на отдалечените села в Русенска област продължават. Целта е да се намали престъпността в тези райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари