Подробности за инцидента в Николово

2
Възрастен мъж посегна на живота си, прогнозите за оцеляването му са песимистични
Възрастен мъж посегна на живота си, прогнозите за оцеляването му са песимистични Видео: Русе Медиа

62-годишен мъж от Николово се самозапали тази сутрин във вилната местност.

Това е вторият му опит да посегне по този драстичен начин на живота си, за съжаление прогнозите за оцеляването му са песимистични, тъй като той е настанен в болница с 90 процента изгаряния, предава Русе Медиа.

Петко Петков е живеел сам в къщата си, където допреди месец е гледал зайци и кокошки. Съседи разказват, че внезапно е пуснал всичките си животни, заключил се е и е общувал почти само по телефон. Разтревожен от състоянието на баща си, последните два дни при него е бил синът му. Трагедията се е разиграла около 8 часа, докато по-младият мъж си правел кафе. Баща му го издебнал, излязъл навън, полял се с предварителното подготвено шише бензин и драснал клечката кибрит.

Синът му и съседите чули неистов писък и излезли навън. Синът успял да изнесе горящия си баща извън къщата. Съседите донесли две кофи вода, за да залеят Петко. Хвърлили отгоре му и чаршаф и юрган, за да угасят пламъците. На мястото веднага е изпратена линейка, която да го откара в болница. Заради трудно достъпния терен пожарната не е успяла да стигне до вилната зона, но за щастие намесата й не се е наложила.

Съседите са потресени от случилото се и разказват, че най-вероятно депресията на Петко е провокирана от това, че е останал без работа. Той бил отличен стругар, допреди няколко месеца работел в „Дунарит“, но бил съкратен. Напоследък доста пиел ракия и почти не се хранел.

На един от по-близките си съседи – Марин, той казал, че преди три дни е направил първия си опит да се самозапали. Отишъл на моста над улица “Волов“ с бензина и кибрита, но в последния момент се отказал. Опитите на съседите да повдигнат духа му не успели и той все пак направил фаталната крачка тази сутрин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари