Почина най-ниският човек на земята

0
Най-ниският човек на Земята Чандра Бахадир Данги от Непал почина на 75 години
Най-ниският човек на Земята Чандра Бахадир Данги от Непал почина на 75 години

Най-ниският човек на Земята Чандра Бахадир Данги от Непал почина на 75 години. Той бе висок само 54,6 см и счупи рекорда на Гюл Мохамед, който беше висок 57 см, съобщи БГНЕС.

Чандра е роден през 1939 г. и стана известен, след като един дървосекач го видял в селото, където живее. Всички членове на семейството на най-ниския човек на Земята са с нормални размери.

През месец ноември миналата година от Книгата на рекордите Гинес организираха среща между Данги и най-високия човек на планетата Султан Кьосен от Турция. Двамата се срещнаха в Лондон за първи път по случай Деня на световните рекорди и позираха за снимка пред лондонския Биг Бен.

Султан Кьосен е висок 251 см и е обявен за най-високият човек в света. Той е турски фермер. Огромната му височина се дължи на тумор в хипофизната жлеза. Той е толкова висок, че не може да ходи сам и си помага с бастун. Семейството на Султан също е с нормален ръст.

Най-високият човек в света не е успял да завърши образованието си именно заради ръста си. По същата причина той не може да упражнява и професията си на земеделец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари