По-топло време в неделя и ново застудяване през седмицата

0
Утре дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 13° и 18°
Утре дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 13° и 18°

Дневните температури утре ще се повишат и максималните ще бъдат между 13° и 18°

През нощта ще бъде предимно ясно, ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще са между 0° и 5°. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и привечер в северозападните райони ще завали дъжд.

Това съобщи за Агенция „Фокус Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен, в Източна България - временно силен южен вятър.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 13° и 18°.Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде значително по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Привечер над масивите от Западна България облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

В понеделник валежите ще обхванат по-голямата част от страната. Има повишена вероятност за значителни количества в Западна и Централна Северна България. В южните райони са възможни и гръмотевици.

С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите в Западна България ще са с много малък дневен ход, а към вечерта, със застудяването, във високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В източната половина от страната, където през по-голямата част от деня вятърът ще е южен, максималните температури ще са 12°-16°. През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна и през следващите дни температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Ще преобладава облачно време, във вторник все още ще има и валежи, но вече предимно слаби и на места. В Северна и Западна България ще има и дъжд, и сняг, в югоизточната част от страната - предимно дъжд. В сряда валежите ще са на малко места, главно в Южна България ще има и разкъсвания и намаления на облачността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари