По-топло и слънчево време на Разпети Петък

0
Максималните температури ще достигнат 29 градуса
Максималните температури ще достигнат 29 градуса Видео: БНТ

 

По-топло, в сравнение с днес, ще бъде утре в цялата страна, с максимални температури между 24° и 29°, по Черноморието - между 16 и 23 градуса.

В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб до умерен южен вятър, но в следобедните часове на места ще превали и прегърми, с по-голяма вероятност на морския бряг и в планинските райони, предаде БНТ.

В сутрешните часове в низините и котловините видимостта ще е намалена, а минималните температури ще бъдат между 5° и 10°.

В планините ще бъде ветровито, с умерен, временно силен югозападен вятър. И там след слънчевото начало на деня, след обяд ще има повече облаци, а на места - и валежи, при тези температури - дори и по най-високите върхове вече от дъжд. Възможни са и гръмотевични бури.

Слънчево и по-топло ще е утре и почти навсякъде на Балканите. 

Слънчево ще бъде утре и на Апенините, както и на Пиринеите, където ще има райони със следобедни превалявания. С валежи от дъжд ще бъде на много места в Европа. И докато в северните части от континента ще продължи да превалява все още сняг, у нас, в събота и неделя, се очакват температури, типични за лятото. Ще бъде предимно слънчево, но не са изключени и райони със следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в Западна България. Захлаждане, проливни валежи и силни гръмотевични бури ще има в понеделник.

Във вторник максималните температури ще бъдат още по-ниски, но ще вали вече само в Източна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари