Плевнелиев за "Има такъв народ": Популисти! Народът е излъган!

1
За словото на Румен Радев той каза: „Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи“
За словото на Румен Радев той каза: „Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи“ Видео: bTV

За словото на Румен Радев той каза: „Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи“

Това, което лично ме разочарова като държавен глава, е заявката за конфронтация, заявката за кратък живот на това Народно събрание и отказът от популистката партия „Има такъв народ“ да застане зад най-важното си искане – за мажоритарен вот“, каза в кулоарите на парламента Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017).

Тук вече българският народ може да се чувства дълбоко излъган, но това правят популистите“, допълни той, предаде bTV.

Видяхме неспазване на Конституцията, което считам, че е истински повод да се притесняваме. Много малко изказвания по същество, много популизъм“, на мнение е Плевнелиев.

По отношение на словото на президента Румен Радев той коментира, че е изрекъл „тежки думи“, а също е имало и конфронтация с управляващите.

Един стандартен популизъм, който той прие като своя идеология още от ден първи. И отново нищо конкретно. Когато президентът прекрачи всички граници, дори не спазва и Конституцията. Чухте как всички се кълнат във върховенството на закона, но Конституцията не се спазва от държавния глава“, заяви Росен Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук