Плевнелиев: На Румен Радев сега му е по-лесно

0
Срещу мен воюваха всякакви руски тролове
Срещу мен воюваха всякакви руски тролове

В политиката не е важно как влизаш, а как излизаш. Тръгвам си с високо вдигната глава.

Това заяви пред БНТ Росен Плевнелиев в последното си интервю като президентът на България.

"Не бях готов за ниската ефективност в държавата. Надявах се да бъде по-голяма. Бях 8 години в Германия. Видях една подредена държава и институции, които работят. Станах министър, без да съм участвал в нито една обществена поръчка", обяви той.

"Доста различни сме с президента Радев. Той е бил в армията през целия си професионален живот. Аз бях предприемач и виждах всички проблеми в икономиката", категоричен е държавният глава.

"Пожелавам успех на Румен Радев. Няма да коментирам речта му. Анализирах я и я чух внимателно. Чухме тежки думи за съдебната реформа. След седмица обаче от него ще зависи всичко", обясни Росен Плевнелиев.

По думите му не е важно само кои личности ще влязат в служебния кабинет, а и каква ще е програмата на правителството на Румен Радев. "Пожелавам му успех, на него сега му е по-лесно, отколкото на мен през 2013 година. Ако има нужда от помощ, аз съм насреща", обясни той.

"Срещу мен воюваха всякакви руски тролове. Воюваха и Станишев, Местан и Орешарски, когато бяха на власт", разкри президентът на България.

"Ако изгубим председателството на Европейския съюз, това ще е национален срам. Българското председателство идва в момент на много кризи. То ще трябва да води преговорите за Брекзит, ще трябва да очертае финансовите рамки за периода след 2020 година. Ще трябва да се бори с тероризма и миграцията", отсече Росен Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари