Пламен Стоилов: Извършителят трябва бързо да бъде намерен и да получи заслуженото си наказание

4
Какви са версиите за смъртта на журналистката от Русе
Какви са версиите за смъртта на журналистката от Русе Видео: NOVA

Мястото, където бе убита русенската журналистка Виктория Маринова, ще претърпи сериозен ремонт, след който ще има сериозно осветление и видеонаблюдение.

Това е предвидено в нов проект, който ще бъде реализиран догодина, коментира пред "Нова телевизия" кметът на Русе Пламен Стоилов

"Русе е един от градовете с нисък процент на престъпления. Това нагло убийство е безпрецедентно за града ни, ужасно и безскрупулно. Извършено е посред бял ден, на обяд, където е пълно с хора в тези почивни дни. Аз изпитвам една ярост, познавам Виктория - прекрасно момиче. Трябва извършителят да бъде бързо намерен и да получи заслуженото си наказание. По това време в събота там е пълно с хора. Някой нещо трябва да е видял, някой нещо да е чул. Нямам никакви забележки към ордените на реда, вършат си прекрасно работата и съм сигурен, че ще залови извършителя. Нека изразим и подкрепата си към семейството на Виктория", коментира Стоилов за жестокото убийство.

"Това е едно от любимите места за разходка на русенци. Аз също съм там в събота и неделя. Цялата зона от канална помпена станция в източна посока е заложена за цялостна реконструкция, след като започне реализацията на извършеното проектиране в района. Досега там строителните дейности не бяха възможни, защото самите плочи, по които се разхождат хората, са покривна конструкция на довеждащия колектор до помпената станция. И те не са предвидени за път. Но следващата година ще започнем монтиране на парапети по тази кейова стена, ще вземем мерки за осветяване на района и засилване на видеонаблюдението", каза още кметът.

За новината съобщиха и чуждестранни медии, сред които Би Би Си и Франс Прес.

Убитата е на 30 години и има малка дъщеря. Разведена е с бащата на детето. Не е известно дали е живяла сама или с родителите си. Тя е водеща на предаването "Подиум", което се занимава с актуални теми. На 30 септември в ефира на местната телевизия е стартирал нов неин проект.

Днес следобед в София се организира бдение в памет на Маринова. То ще се проведе от 18:30 на площад "Света Неделя".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари