Пламен Нунев повежда листата на ГЕРБ в Русе

0
Пламен Нунев повежда листата на ГЕРБ в Русе

Пламен Нунев ще води русенската листа на ПП ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври, пише "Топ новини".

Това стана ясно по време на пресконференция на предизборния щаб на партията днес. Бившият здравен министър и депутат от Русе Десислава Атанасова пък ще води листата на ГЕРБ в Монтана.

"Нунев е един от най-сериозните ни организационни партийни работници в изграждането на партията", заяви по време на представянето на водачите зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния й предизборен щаб Цветан Цветанов.

На практика Пламен Нунев оглавява листа на ГЕРБ в Русе за трети път, като първият път през 2009 г. бе избран за народен представител като мажоритарен кандидат от 19-ти МИР. В момента той е регионален координатор на партия "ГЕРБ" за областта. Преди политическата си кариера Нунев работи в системата на МВР, като бе началник на Второ районно управление и на РЗ "Полиция" на РДВР в област Русе.

Листата е почти същата като при вота през май 2013 г., тъй като хората се доказаха в парламента и в другите сфери, в които са заети, коментира самият Пламен Нунев.

След него, на второ място, е депутатът от 41-то и 42-то Народно събрание Светлана Ангелова, а трета е Десислава Атанасова. Четвърти е зам.-кметът по Комунални дейности Свилен Иванов. Пети в листата е бившият областен управител Стефко Бурджиев, а шести е председателят на групата на ПП ГЕРБ в общинския съвет Бедрос Пехливанян. Седми и осми са бившите зам.-областни управители д-р Андриан Райоков и Веско Маринов.

Те са следвани от бившия директор на областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ и общински съветник в Русе Димитър Кънчев, 26-годишния Павел Цветков от МГЕРБ, директора на Драматичния театър „Сава Огнянов“ Орлин Дяков и ръководителя във ФТТ „Найден Киров“ Богдан Донев.

На 13-та и 14-та позиция са общинските съветнички от Русе Наталия Кръстева и Марияна Иванчева. След тях е управителят на „Комплексния онкологичен център“ д-р Камен Кожухаров, а на последното 16-то място е директорът на Кукления театър Теменуга Хараланова.

"Кандидатите ни са от всички сектори на обществения живот. Те са се доказали в здравеопазването, социалната сфера, образованието, сигурността, културата, бизнеса, имаме и сериозно юридическо присъствие. Това са хора с професионален капацитет и авторитет", заяви водачът на листата в Русе.

Нунев добави, че това колко от кандидатите на ГЕРБ ще намерят място в парламента, ще решат русенци, но призна, че минималната цел е постигане на резултат от вота през 2009 г., когато партията вкара 4 народни представители от Русе.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари