Пламен Димитров: Заплатите на медицинските сестри се вдигат с по 100 лева от следващия месец

1
Ще подкрепят ли синдикатите медицинските сестри?
Ще подкрепят ли синдикатите медицинските сестри? Видео: NOVA

"През тези две години, откакто беше подписан колективният трудов договор, благодарение на националния протест, има повишение на заплатите в здравеопазването със 100 лева на година."

"30-те млн. лева, които успяхме да издействаме на масата на преговорите, ще доведат до повишение на заплатите на сестрите с по 100 лева на човек. Това повишение те ще получат следващия месец", каза пред NOVA президентът на КНСБ Пламен Димитров

По повод днешните протести на медицинските сестри срещу ниските заплати и появилите се информации, че синдикатът се е разграничил от протестиращите, Димитров отсече:

"Никой не се разграничава от нищо"

В момента сестрите са натоварени повече и от шофьорите в градския транспорт в София, добави той.

"Благодарение на синдикатите и заплатите на шофьорите в градския транспорт са повишени с 10%. Искаме ограничаване на извънредния труд до законоустановения – наполовина на сегашния, при запазване на сегашното брутно възнаграждение", уточни президентът на КНСБ и допълни, че от 1 юли ще искат ново увеличение на заплатите на всички шофьори в градския транспорт в София.

Той коментира и информацията, че четири български региона са сред петте най-бедни в Европа.

"Щом е такава статистиката, това означава, че и синдикатите имат отговорност за нея. Всеки трябва да иска поне 15-17% увеличение на заплатата. Само тогава можем да преобърнем статистиката и да не сме последни", каза още Пламен Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари