Пламен Димитров: Още от тази есен минималната заплата трябва да стане 800 лева

1
Инфлацията продължава да расте, което през лятото е доста притеснително
Инфлацията продължава да расте, което през лятото е доста притеснително

Инфлацията продължава да расте, което през лятото е доста притеснително

Още от тази есен минималната заплата трябва да стане 800 лева, за да може броят на работещите бедни да намалее. Половин милион българи са на минимална заплата в момента, те трябва да се справят с 550 лева нетно на месец, при тези цени и инфлация. Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия „Здравей, България” президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той прогнозира, че страната ни върви към предсрочни избори.

“Първата работа на новия парламент трябва да бъде втора актуализация на бюджета за тази година. Това ще даде допълнителни възможности за разходи и за подкрепа на социално слабите, пенсионерите”, обясни Димитров и напомни, че с корекцията на бюджета от средата на годината бе осигурена подкрепа за работещите в бюджетния сектор, както и възможност за разширяване с 50% на обхвата на получаващите помощи за отопление през зимния сезон.

"Инфлацията продължава да расте, което през лятото е доста притеснително. Ясни са причините – основно са енергоносителите , но и всичко по веригата. До края на годината според нас кумулативната инфлацията ще наближи 18-19 процента. За 20-те стоки, които си купуваме всеки ден – хляб, сирене, домати и т.н., сме с около 45% по-бедни за последната година", каза още Димитров.

Той посочи, че се наблюдава леко поевтиняване на хляба в цялата страна – средно с между 2 и 6%. Цената му обаче ще се върне към старите си нива още следващия месец заради по-скъпата нова реколта от зърно.

"За горивата са необходими далеч по-ярки мерки от контролните органи", каза още Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари