Пирувате по време на чумата, която заличава българите

2
Самоповярвалите си политици живеят във вселена, паралелна на реалността
Самоповярвалите си политици живеят във вселена, паралелна на реалността

Отрупани витрини, лъскави лимузини, скъпи костюми и чанти. Центърът на София около Народното събрание е като изложба на лукса. Където самоповярвалите си политици живеят във вселена, паралелна на реалността.

Делян Пеевски си купил чанта за 10 000 лева. Лиляна Павлова се разхожда с чанти за по над 5 000 евро. Защитничката на народа Мая Манолова е фен на чантите „Фурла“ – всяка жена знае, че цената на най-малката започва от 500 лева нагоре. Всеки депутат си разхожда костюм за поне пет хилядарки. С цената на личните автомобили на някои депутати, многодетно семейство може да се изхранва с години. Това, което прави впечатление освен мириса на пари, е и мирисът на селяндурщина – на липса на стил, класа и усещане за това, какво е редно и подходящо.

Един цървул, облечен в „Армани“, си остава цървул. Докато интелигентен и духовен човек, дори облечен обикновено, прави впечатление. Парите не могат, неуважаеми политици, да ви дадат нито стил, нито възпитание, нито тактичност. И това се вижда отдалеч, включително от европейските ви и американски „приятелчета“, които ви се смеят – дори вече не зад гърба, а открито. Да се позабавляваме с новозабогателия Бай Ганьо.

Неуважаеми политици,

Вдигнете си задните части, облечени със скъпа рокля или костюм, и вървете на 200-300 километра от София – например в Северозападна България – в селата. Погледнете как са облечени хората, погледнете колите им, погледнете децата, влезте в обикновена българска къща и отворете хладилника.

Сутрин много рано си направете труда да станете преди да минат колите за събиране на боклука и вижте бедните – и то не само клошари и не само роми, как ровят в кофите за боклук за някоя прилична дреха или останала храна.

Вървете в къщата на някой пенсионер и вижте обстановката, седнете с него на масата и обядвайте и вечеряйте само с кисело мляко и една филия хляб, която е от вчерашен хляб. Придружете някоя майка, без вашите финансови възможности, в магазина да напазарува за ученика си, вижте цените на детските стоки и ученическите помагала.

Опитайте се да живеете със 600-700 лева на месец, като издържате и две деца и плащате наем и сметки.Присви ли ви нещо? Още ли са ви вкусни коктейлите и платата по безкрайните ви купони и събития? Още ли не ви присядат евтините кюфтета? Още ли се гордеете с чантите за хиляди левове? Още ли смятате, че сте важни заради парцала, с който сте се облекли?

Не, не ви завиждам. Защото и парцалите на гърба ви, и златата по вас, и скъпите ви часовници, и лъскавите ви коли, са кървави пари, дадени от народа. ОТКРАДНАТИ ОТ НАРОДА!

Да се чуди ли човек как от скромни местни бизнесмени или никому неизвестни общественици изведнъж се превърнахте в милионери, докопали се до заветния държавен пост? Изведнъж ви провървя в бизнеса и кариерата ли? Изведнъж всички решиха да бъдат коректни и да ви плащат?

Странно….още по-странно, че НИКОЙ НЕ ВИ ПИТА ОТКЪДЕ СА ВИ ПАРИТЕ? ПЪРВИТЕ МИЛИОНИ, СЛЕДВАЩИТЕ ЗНАМ, ЧЕ СТЕ ГИ ОПРАВДАЛИ?

Срам явно нямате. Пирувате по време на чумата, която заличава българите. Но възмездие винаги ще има за такива като вас. И справедливост…

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари