Пешеходец загина при сблъсък между мотор и кола

1
30-годишен мъж от Стамболийски загуби живота си на пътя при неправилна маневра на водач на лек автомобил
30-годишен мъж от Стамболийски загуби живота си на пътя при неправилна маневра на водач на лек автомобил Снимка: БГНЕС

30-годишен мъж от Стамболийски загуби живота си на пътя при неправилна маневра на водач на лек автомобил.

Сигналът за инцидента е подаден тази вечер в 18:33 ч. Сигнал за случилото се е подаден на телефон 112. Загиналият се е озовал на неподходящото място в неподходящото време, тъй като е станал жертва, вследствие на сблъсък между мотор и кола, съобщиха от МВР.

66-годишен водач на лек автомобил "Фиат" пътувал със съпругата си по пътя от Стамболийски към Цалапица. Малко преди моста на река Марица, в участък със забранена непрекъсната маркировка, шофьорът предприел маневра ляв завой, за да слезе от главния път към речното корито.

Зад автомобила се движил моторист на 26 г., който поради неспазване на дистанция, при неправилната маневра, от страна на другия водач, се ударил в дясната задна част на автомобила. При сблъсъка, моторът излязъл от пътното платно и ударил преминаващият наблизо 30-годишен мъж от Стамболийски, който е починал на място.

При инцидента е ранен мотористът, който е транспортиран в болница с диагноза фрактура на крайниците. Възрастното семейство не е пострадало. Причините за произшествието са неправилната маневра в забранен участък от пътното платно, от страна на водача на автомобила и неспазване на дистанция от моториста, движил се зад моторното превозно средство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари