Пенсионери от Ценово продължават да са активни членове на обществото

1

В структурите на пенсионерската организация в община Ценово членуват 320 души.

Хората от третата възраст продължават да водят активен, пълноценен и ползотворен обществен живот. И в деветте села на територията на общината вече са сформирани пенсионерски клубове. Последната организация беше създадена в края на миналата година в село Долна Студена. Проблем е, че все още в няколко села мъжете и жените с посребрели коси нямат собствена база, в която да се събират и да общуват по между си. Това бяха само част от въпросите, дискутирани по време на годишното отчетно събрание на общинската организация. В  работата на форума активно се включиха Йордан Казаков – председател на Областния съвет на Съюза на пенсионерите и неговият заместник Румян Дамянов. „В работата на нашата организация ние не можем без кметовете, а те не могат без нас. Пенсионерите са в основата на самодейните състави към народните читалища, с които постоянно си партнираме“, отчете общинският председател Любен Атанасов. Пенсионерите представляват най-голямата неправителствена организация на територията на община Ценово и продължават да са активни членове на обществото. Местната власт е застанала с открито лице към проблемите на възрастните хора. Това е категоричната констатация на председателите на пенсионерските клубове и в деветте населени места. Кметът на община Ценово д-р Петър Петров е поел своеобразно шефство над клубната база и почти винаги участва в инициативите на пенсионерите, които са изпълнени с младежки дух и ентусиазъм.

Общинската организация в Ценово е сред най-активните не само в Русенска област, но и на национално ниво. Хората заслужават искрена благодарност не само за безвъзмездния си труд, но и за отделеното немалко лично време за благото на съселяните им“, подчерта в изказването си Йордан Казаков. Той призова възрастните хора да бъдат изключително внимателни с нашумелите телефонни измамници. Областният пенсионерски лидер не скри, че съществуват още два фактора, когато пенсионерите често се подлъгват. От една страна това са хазартните игри с обещанията за бързо и лесно печелене на пари, а от друга - фирмите за бързи кредити. Казаков изтъкна, че организацията е призвана да защитава интересите на възрастните хора, но затова е необходимо колкото се може повече хора да се обединят. Една от целите, които се поставя националното ръководство, е постепенно да се разнообразява дейността на пенсионерските клубове като се овладяват европейските ценности и съвременните технологии за комуникации.

Участниците в събранието единодушно подкрепиха предложението на председателя на Обществения съвет Петър Попов да отдадат заслужена почит и да си направят снимка за спомен през Мемориала на загиналите във войните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари