Пенчо Милков: Формите на уродливото управление започват да се виждат от гражданите

1
Данаил Кирилов използва правните си познания, за да забърка всеки скандал през изминалите месеци
Данаил Кирилов използва правните си познания, за да забърка всеки скандал през изминалите месеци

"Не става дума просто за един скандал, формите на уродливото управление започват да се виждат от гражданите. Не е само АРТЕКС, не са само тези лица, които са купували апартаменти на занижени цени - става дума за модел на управление", това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Пенчо Милков пред БНР.

По думите му при по-задълбочена проверка, най-вероятно ще се установят и други хора от висшите ешалони на властта, които са се възползвали от положението.

"Пламен Георгиев с отпуската си се крие от проблема, а не подава оставка", заяви Милков. Той припомни, че от левицата са възразявали срещу това- председателят на КОНПИ - комисията, която ще разследва политиците за корупция, да бъде избиран от политическото мнозинство от парламента, защото става зависим.

По  предложението за нов министър на правосъдието- Данаил Кирилов, Милков коментира: "Не става дума за очаквания, а за страхове. Данаил Кирилов използва правните си познания, за да забърка всеки скандал през изминалите месеци. Всеки път го изобличавахме от трибуната на Народното събрание, той  огъваше правото по такъв начин, че да изпълни указанията на правителството. Човекът казваше различни неща всеки ден-  с различни правни аргументи".

По повод отсъствието на БСП от пленарна зала, Милков заяви: "С всяка изминала седмица, фактът, че от БСП не сме в парламента, дава възможността да се види още-по уродлива картина на управлението. Колкото повече тези хора седят в зала, виждате - те управляват заедно и това е вредно. Искаме картината да бъде ясно видяна от хората". Народният представител коментира още, че парламентарната група на БСП ще внесе искане за отстраняване на Пламен Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари